Ik val af

om minder pijn te hebben

Hallo allemaal. Ik ben Lenie van Langen. Ik ben getrouwd met mijn man. Ik werk sinds 3 jaar binnen KVV Losser. Daar heb ik het erg naar mijn zin.

Toen ik 10 jaar oud was wilde ik mijn moeder verassen met theewater. Helaas is dat mis gegaan. Ik gebruikte een lucifer om de geiser aan te steken. De lucifer is toen op mijn pyjama terecht gekomen. Mijn pyjama vatte vlam. Ik liep derdegraads verbrandingen op, van mijn hals tot aan mijn onderbuik. Hierdoor heb ik ongeveer 5 maanden in het brandwondencentrum in Groningen gelegen. Ze moesten mijn huid repareren. Ze hebben huid van mijn benen en andere delen van het lichaam afgehaald. Die konden ze gebruiken voor de plekken waar mijn huid verbrand was. Hierna moest ik 6 weken plat op bed liggen. Ik kreeg trombose spuiten. Daarmee voorkom je bloedpropjes. Tijdens mijn revalidatie kon ik gelukkig wel scholing krijgen. Ik had veel pijn en kreeg daarvoor veel pijnstillers. Daardoor weet ik niet alles meer van deze tijd. Gelukkig heb ik het wel overleefd, dat is het belangrijkste.

Ga ervoor!

Ik was zwaarlijvig. Daardoor stond er veel spanning op mijn huid. En daardoor had ik weer veel pijn. Ik heb toen besloten om af te vallen. Dit heb ik gedaan door niet meer te snoepen en geen pasta en aardappelen meer te eten. Ook liet ik toetjes staan. Wel at ik meer rauwkost en andere groentes. En ik nam kleinere porties eten. Op feestjes vind ik het wel moeilijk om mijn gezonde eetpatroon aan te houden. Maar ik weet waarvoor ik het moet doen: als ik 80 kilo weeg krijg ik een operatie! De specialist van het brandwondencentrum beloofde mij dit. Ze zorgen er dan voor dat er minder spanning op mijn bovenlijf staat. Daardoor zal ik minder pijn hebben! Vandaag de dag kan ik trots zeggen dat ik in totaal 45 kilo ben afgevallen! Vanaf januari dit jaar ben ik van 122 kilo naar 79 kilo gegaan!

Zo knap!

Mijn begeleiding vindt dit een hele knappe prestatie! En ook is het een inspiratie voor anderen.