Iedereen moet

mee kunnen doen

Ik ben Kelly, ervaringsdeskundige bij Team SAM. Mijn hobby’s zijn formule 1 kijken en ik heb een jaarkaart van FC Twente.

Mensen met een beperking worden meestal als laatste gekozen met sport.Terwijl mensen met een beperking ook gewoon mee kunnen doen. Alleen kost het meer moeite voor ons. Maar wij kunnen ook gewoon meedoen met sporten. Wij kunnen meer dan jullie denken.

Wat is er nodig?

Wat hebben mensen met een beperking nodig om mee te kunnen doen aan sport? Ik denk aan een goede begeleiding. Misschien als iemand autisme heeft dat de trainer een cursus gaat doen dat ze weten wat ze moeten doen als het even niet zo goed gaat. Dan kunnen de trainers en begeleiders er ook rekening mee houden.

Team SAM en de Special Olympics

We gaan ook iets leuks doen met Team SAM. Volgend jaar zijn de Special Olympics. Dan gaan wij kritisch kijken of het wel goed toegankelijk is voor mensen met een beperking. Dan geven we tips wat beter kan. Sommige mensen kunnen bijvoorbeeld niet lezen. Dan moet daar rekening mee worden gehouden. Dat ze toch weten waar ze naartoe moeten om te sporten. En we kijken ook of de sportvelden goed toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. Ik vind het heel belangrijk dat mensen met een beperking lekker kunnen sporten. Dat verdienen de mensen ook. Als ik mee doe heb ik al gewonnen hahaha!

Kelly, ervaringsdeskundige Team SAM

Kom jij bij Team SAM?

Wij zijn op zoek naar jou! Kom jij ons team versterken? En word jij onze nieuwe ervaringsdeskundige? Stuur dan een mail naar teamsam@aveleijn.nl

Misschien tot snel!