Yoga

iedereen kan het!

Yoga is voor veel mensen een goede manier om te ontspannen. Je blijft er soepel door en kan je hoofd leegmaken. Je gaat met plezier om met je lijf en daar geniet je van. En echt... iedereen kan het! Daarom hebben we ook bij Aveleijn de mogelijkheid om dit te doen. Is dat niet mooi?

Yoga gaat vooral om plezierig bewegen. Een deelnemer zei eens op z’n Twents: een betje bewègen. Je hoeft er niet lenig voor te zijn. Er is vaak muziek op de achtergrond. Soms hangt er een lekkere geur of liggen er zachte kussentjes en dekens om warm te blijven. De lessen kunnen op verschillende manieren verlopen. Soms, zoals bij mij, begint het met lekkere dansbewegingen, we zwaaien wat met de armen en benen om lekker warm te worden. Spieren die warm zijn, kun je beter bewegen, zodat dat het prettig aanvoelt. Soms kun je gebruik maken van een stoel om op te zitten of je aan vast te houden.

Even oefenen!

  1. Laten we samen een oefening doen. Ga zitten op de grond of op een hoge stoel. Leg je handen op je knieën en kijk voor je.
  2. Leg dan je rechterhand op je linkerbeen. Dat is ook een goede oefening voor je hersenen. Doe je linkerhand achter je rug. Blijf mooi rechtop zitten. Draai dan je bovenlichaam naar de kant waar je arm achter de rug verstopt is. Blijf nu goed doorademen. Ga dan weer zitten zoals in het begin. Leg beide handen weer op je knieën. Doe nu de oefening naar rechts. Leg daarvoor je linkerhand op je rechterbeen. Je rechterhand is achter je rug. Draai dan langzaam met je bovenlichaam naar rechts, waar je hand achter je rug is. Makkie, toch?

Verrassing!

De verrassing is dat je aan het eind van de les heerlijk ontspannen mag liggen of zitten. Er komt een mooi, rustig verhaal over de zon, die je verwarmt, en je spieren die uit mogen rusten. En als je dan weer opstaat, zit je veel lekkerder in je vel.

Wil jij ook ontspannen?

Wil je je aanmelden of heb je een vraag? Mail dan naar leerwijzerclienten@aveleijn.nl. Er is ook een training mindfulness. Hier leer je je ‘hersenen’ te ontspannen. Vooral voor mensen die piekeren of negatief denken is dit een goede training.

Groetjes van het team Leerwijzer Cliënten Johan Koel, Maikel Skaliks en Anja Weenink