Lopen, rijden, zitten.

Alles kan!

Mijn naam is Maaike. Ik werk op de Akkerstaf. Ik vertel je iets over de magic floor. Sinds ongeveer 3 jaar gebruiken wij deze magic floor van de Omivista op de Akkerstaf.

Dit is een vloer waarop je verschillende spellen ziet. Deze spellen reageren op bewegingen. Op de grond zie je dan bijvoorbeeld een quiz of bewegende dingen. Je kunt ernaar kijken. Of je stampt op de bewegende dingen. Die gaan dan kapot.

Iedereen kan het

Iedereen kan de magic floor gebruiken. Je kunt op de vloer staan, lopen, zitten of er met een rolstoel op rijden. En dat maakt de magic floor leuk en een groot succes! Soms vindt iemand het superfijn om naast de vloer te gaan zitten en er alleen naar te kijken. Dit is dan rustgevend. En soms krijgt iemand er juist extra energie van. Er zijn veel mensen die het belangrijk vinden om te bewegen. Daar kan de vloer bij helpen. Bewegen op de magic floor voelt niet als sporten. Daardoor is het soms makkelijker om te gaan doen.

Het kan samen

Je kunt de magic floor ook samen met iemand gebruiken. Bijvoorbeeld met een begeleider of met andere deelnemers. Zo leer je ook om samen te werken en om samen plezier te maken.

Proberen?

De Akkerstaf leent de magic floor ook uit aan andere locaties van Aveleijn. Dus bel ons als je de vloer wilt lenen!