top of flop?!

van Richard en Eli

Bij het Living Lab testen Richard en Eli robots, apps en andere hulpmiddelen. Ze delen met jou welke zij goed en minder goed vinden.

Top

Top van richard

Ik vind Robot Maatje een leuk interactief robotje. Je kunt hem bedienen met je telefoon en pc en leuke opdrachten laten doen. Robot Maatje kan je ook helpen met je dagstructuur. En hij ziet er leuk uit.

Top van Eli

Voor mij is de akoestische stoel een top product. Als cliënt met Asperger snap ik heel goed waarom iemand zich even af wil sluiten. Ook ikzelf zit er graag in en creëer mijn eigen comfortabele omgeving. Zo voorkom ik dat ik overprikkeld raak in stressvolle situaties. Ik zet het licht op zacht rood, zet de bluetooth luidsprekers op 75% en start een ASMR-video. Ik draai de stoel richting de muur en zit dan lekker in mijn eigen cocon. Dit geeft mij een beschermd gevoel.

flop

flop van richard

Ik vind de Muse brain sensing headband lastig in gebruik. De app op de telefoon is alleen in het Engels. Ik zie er geen meerwaarde in.

flop van Eli

De Moofie stick is voor mij echt een flop. De muziek en instructies vind ik meer iets voor jongere kinderen. Het installeren van nieuwe spelletjes is beschermd, dit kan dus niet. De Moofie stick moet ervoor zorgen dat je meer gaat bewegen. Maar voor mij werkt dit niet. Ik kan mij voorstellen dat het voor kinderen, ouderen en cliënten met een zwaardere beperking wel geschikt is.