Online

verkeerstheorie

Alles is even anders. Iedereen is zoveel mogelijk thuis en we moeten afstand houden van elkaar. Dit betekent voor de Academie voor Zelfstandigheid dat we voorlopig niet in groepen bij elkaar kunnen komen voor een training. Maar betekent dit dat je helemaal niets meer kunt trainen of leren bij ons? ZEKER NIET! Hieronder vertellen 2 studenten waar ze de afgelopen periode mee bezig zijn geweest.

Natuurlijk zijn er genoeg voorbeelden te bedenken van trainingen waarbij je online kunt aansluiten. Dat gaat via de webcam. Denk bijvoorbeeld aan verkeerstheorie les. Iedere woensdag volgen Marc en Peter een les verkeerstheorie, hieronder een paar vragen aan de heren.

Wat wil je precies leren?

Marc: Ik moet altijd alles op de fiets doen. Ook als het regent. Daar heb ik zo’n hekel aan! Door de autotheorie te leren, kan ik mijn rijbewijs halen. Ik doe nu alles op de fiets en als ik wat verder moet reizen, dan moet ik altijd om hulp vragen, dat hoeft straks niet meer en kan ik ook een keer tegen iemand anders zeggen “ik breng je wel”.

Peter: Dat wil ik ook heel graag. Ik wil de theorie leren omdat ik graag m’n rijbewijs B wil behalen in 2021.

Hoe helpt de online training je?

Peter: Ik heb soms wat moeite met het begrijpen van de theorie, dit is vaak erg lastig omschreven. De trainer helpt me door wat extra uitleg te geven. Ook is er geen tijdsdruk en kan ik alles in mijn eigen tempo doen. Als ik iets niet begrijp dan kan ik het vragen en krijg ik wat extra uitleg, dat vind ik heel prettig aan de online training.

Marc: Ik vond het lastig om een begin te maken aan de theorie. Het volgen van de lessen geeft mij een extra steuntje in de rug. Iedere week op de woensdag morgen ga ik er mee bezig.

Wat vind je het leukst aan de online training?

Marc: Ik zit liever echt met elkaar in de klas, maar online is een goede oplossing nu dit niet kan. De online les geeft mij een stukje afleiding. Ik heb zo een mooi doel om aan te werken. En het heeft ook wel een groot voordeel, ik ben niet echt een ochtendmens. Soms ben ik wat tijd nodig om wakker te worden, nu kan ik zo vanuit bed de les in rollen. Dat is ook wel fijn.

Peter: Ondanks de lockdown kunnen we toch lekker bezig met de theorie. Ook wordt er tijdens de les veel gelachen, ik vind het gezellig. Dit maakt dat ik makkelijker kan leren.

Is het anders om via de webcam een les te volgen?

Peter: Ik wist al wel hoe het zou gaan, ik stream namelijk veel games. Ik was dus al gewend aan de webcam. De online lessen vind ik prima. Ik hoef er de deur niet uit en dat is ook wel relaxed.

Marc: In de eerste instantie was het gek, iedereen is in z’n eigen huis en je ziet elkaar alleen maar op het scherm. Ik vond het toen wel spannend. Ik dacht: “stel je voor dat ik in de verkeerde vergadering terecht kom met allemaal vreemde mensen”. Nu weet ik dat dit niet kan. Ik wist nog niet wat teams was maar kan er nu goed mee overweg en ben er aan gewend.

Zou je het iemand anders aanbevelen om een les bij de avZ (academie voor Zelfstandigheid) te volgen?

Peter: Als je wat moeite hebt met leren dan is het prettig om een training te volgen omdat er wat meer tijd en uitleg is bij de academie voor Zelfstandigheid. Marc: Dat klopt. Je hoeft ook niet heel handig te zijn met de computer, als je net als ik een mobieltje hebt en teams erop download dan kom je er wel uit. En anders helpt de trainer of je begeleider je daar wel mee.

Iets voor jou?

Heb je dit verhaal gelezen en lijkt het jou ook leuk om een online training te volgen? Dat kan! Ga in gesprek met je begeleider en stuur samen een mailtje naar leerwijzerclienten@aveleijn.nl.