dromen

mag altijd!

Dit verhaal is geschreven door Christien. Zij krijgt zorg van Aveleijn.

Weten jullie wat mijn droom al jaren is? Kennen jullie het bestaan van Het Dorp in Arnhem? En kennen jullie Werkenrode in Nijmegen ook? Wat zal het mooi zijn als er zoiets ook is voor mensen met een verstandelijke beperking en mensen die niet mee kunnen komen in de maatschappij.

In mijn droom is dat dan een dorp met bedrijven en betaalbare woningen waar alleen mensen met een beperking wonen (natuurlijk mogen er ook andere mensen komen). Ook is daar een supermarkt met vriendelijk personeel. De supermarkt wordt ook gerund door mensen met een beperking! In dat dorp is geen verschil tussen begeleiding en cliënt. Wij zijn zelfvoorzienend. De mensen die er wonen hebben een goed salaris. Sportscholen zijn er ook. Je kunt er zelfs een marathon lopen en nog winnen ook. Iedereen loopt daar wat moeilijker.

Zelf heb ik echt op Werkenrode gezeten. Ik was daar echt gelukkig. Nu ben ik ook wel gelukkig hoor. Werkenrode is een VSO-school waar je ook woont en sport. Alles is daar op 1 terrein. Als je wit weten wat het is kun je het heel erg gemakkelijk vinden op internet. Dromen mag altijd ook al kan het niet in werkelijkheid.

Tot de volgende column.

Groetjes van Christien

psst...

De volgende keer lees je weer Christiens verhaal.