Lekker vitaal!

Hoe gaat het nu op de Amaliahof?

In het vorige tijdschrift las je dat de bewoners van de Amaliahof in Denekamp bezig zijn met vitaliteit. Bijvoorbeeld door meer te gaan bewegen. We zijn nu een paar maanden verder. Hoe gaat het?

"Het gaat heel goed", vertelt begeleider Anne. "De bewoners vinden het steeds leuker om te bewegen. We sporten tussendoor of gaan na het werk een stukje wandelen of fietsen. We doen ook vaker lopend de boodschappen. De bewoners hebben minder last van klachten zoals een zere rug of zere benen."

Gymzaal

"Op maandag neem ik steeds een bewoner kort mee naar de gymzaal. Even lekker actief bezig zijn op een andere plek dan de werkplek. Dat vinden ze erg leuk en ze kijken ernaar uit. Hopelijk kunnen we dat straks in een groepje doen."

Amaliahof tv

"Via Amaliahof TV geven we gezonde tips en delen we leuke weetjes. Bijvoorbeeld hoeveel suikerklontjes er in een klein pakje Roosvicee zitten. Dat is veel meer dan je zou denken. Je kunt dan beter een gezondere keuze maken."

Vragen

"Iedereen heeft een andere vraag. De een wil bijvoorbeeld leren ontspannen. De ander wil gezonder eten. Sommigen willen geen verandering. Je moet het wel zelf willen. Samen kijken we voor welk doel we gaan. Het doel moet haalbaar zijn. Een klein succes is ook een succes en dat vieren we samen! Daarna kijken we verder naar het volgende doel."

Anne: "Ik vind het super om te zien dat onze bewoners zich vitaler gaan voelen."