Karin in gesprek met

MANUELA NZENGE

Misschien ken je Manuela wel van Aveleijn’s Got Talent. In 2019 won ze de grote finale. In april kwam ze op televisie bij het Sbs6-programma 'We Want More'.

Het interview was in de VIP-kleedkamer van het Wilminktheater. Maikey, Manuela’s vriend, was er ook bij.

Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?

Maikey: In Amsterdam en we vonden elkaar direct heel leuk. Toen is Manuela naar Hengelo verhuisd. Dat was in het begin wel een beetje wennen voor haar.

Manuela: Ik vond het eerst wel moeilijk omdat ik helemaal geen vrienden in Hengelo heb. Ik vind het lastig om nieuwe mensen te leren kennen. Gelukkig is de familie van Maikey heel lief en hij heeft ook een hele lieve moeder. Ik wil nog wel graag nieuwe vrienden leren kennen, maar dan moeten ze mij wel accepteren zoals ik ben.

Hoelang zijn jullie al samen?

Maikey: Al 4 jaar en ik ga altijd mee met de optredens. Manuela is meestal wel zenuwachtig, maar als ze eenmaal de microfoon in de handen heeft, dan gaat alles vanzelf.

Is het gezellig bij jullie thuis?

Maikey en Manuela: JAAAAAAAAAAA!

Maikey: Manuela is heel vrolijk en ALTIJD aan het zingen en dansen in huis.

Welke artiest is jouw grote idool?

Manuela: Michael Jackson! Hij geeft mij nog steeds vrolijkheid en energie. Zijn jeugd was een beetje hetzelfde als die van mij. Hij is ook opgevoed met muziek en dat raakt mij. Whitney Houston is ook mijn grote voorbeeld. Van mijn moeder heb ik ook veel geleerd. Ze maakte met mij muziek in de kerk. Ze ging ook altijd naast mij staan, toen moest ik piano spelen. Ik geloof in Jezus Christus.

Wat zijn je dromen op zanggebied?

Manuela: Ik wil mensen met een beperking laten weten dat ze ook heel veel kunnen. Als ik zing dan voel ik niet dat ik een beperking heb. Zingen is magisch. Als ik zing dan is het net of ik op een positieve manier een verhaal aan het vertellen ben aan mensen. Als iemand verdrietig is, dan wil ik een liedje zingen, zodat iemand zich weer beter voelt. Zingen is kunst, net als kleuren.

Maar wil je dan zelf niets bereiken?

Manuela: Ja, ik wil wel heel graag bekend worden. Ik zou de wereld willen redden en mensen motivatie geven met mijn stem. Ik wil een leider worden in de muziek.

Weetjes over Manuela

Lievelingseten:

Pasta Romana en McDonald's.

Hobby’s:

Winkelen, wandelen, zingen en naar de bioscoop gaan.

Leukste film:

The Bodyguard en Peter Pan.

Wat is het geheim van je haar, want dat is steeds anders?

Dat vertel ik niet, een geheim is een geheim.

En toen heb je je aangemeld voor de audities van 'We Want More?'

Maikey: Ik heb Manuela als verrassing aangemeld. Er waren twee selectierondes met een filmpje.

Manuela: Ik was heel blij dat ik auditie mocht doen, maar ik was ook heel nerveus. Na de voorronde mocht ik door naar de halve finale.

Je mocht niet door naar de finale, was je verdrietig?

Manuela: Ja, ik was heel verdrietig. Het duurde wel een paar dagen om mijzelf weer blij te maken. Het was een grote droom om in de finale te komen.

Wat had je gedaan als je de 100.000 euro had gewonnen?

Manuela: Ik had er zieke mensen mee willen helpen.

Wat is jullie allergrootse droom?

Manuela: Naar Afrika, mijn oma knuffelen in Congo.

Maikey: Ik droom er ook van dat we samen naar Congo kunnen, haar oma kunnen ontmoeten en er ook nog een beetje vakantie kunnen vieren. En oh ja… een huis met een tuin.