Het cliëntportaal van aveleijn

Jouw begeleiders bij Aveleijn schrijven op hoe het met jou gaat. Dat doen ze in het elektronisch cliëntdossier. We noemen dit het ECD. Jij kunt dit ook lezen. Dat kan in het cliëntportaal. Je kunt dit openen op je eigen computer of tablet.

Jacqueline kan al in haar cliëntportaal. Ze vertelt: "Ik woon bij de Nieuwe Helmerhoek. Mijn ECD was geschreven door de begeleiding. Samen met mijn begeleider heb ik mijn ECD eerst helemaal doorgenomen. Ik vond het lastig om dingen uit mijn verleden terug te lezen. Sommige dingen hebben we opnieuw opgeschreven. Het is fijn dat we dit konden doen. Sommige dingen hebben we laten staan, omdat dit belangrijk is."

Testen

"Ik ben de eerste bewoner van de Nieuwe Helmerhoek die het cliëntportaal mag testen. Dat is heel erg leuk. Ik kan zien wat er over mij wordt geschreven. Het is echt van mij, dat is erg fijn!"

Je bepaalt zelf

Thomas van Team SAM is ook blij met het cliëntportaal. Thomas: "Wanneer jij ook graag jouw cliëntportaal wil zien, dan kun je dit vragen aan de begeleiding. Jouw begeleider kan dit dan voor jou aanvragen." Niet iedereen vindt het prettig om in het ECD mee te kunnen lezen. Dit hoeft ook niet. Je bepaalt dit zelf.

Hier komt nog een video over het clientportaal. Link moet ik nog ontvangen.

Jacqueline: “Ik heb de regie over mijn ECD, mijn doelen en wensen"

Annemarijn (links) en Jacqueline.