Sociale

contacten

Je hoort vaak mensen praten over sociale contacten. Maar wat is dat eigenlijk? En hoe belangrijk is het om sociale contacten te hebben? Dat is voor iedereen verschillend.

Voor mij zijn sociale contacten erg belangrijk. Even alleen zijn is niet erg. Maar dat moet niet te lang duren toch? Mijn man is mijn allergrootste vriend. Dan heb ik ook nog een hartsvriendin. Met haar kan ik alles bespreken. Het is fijn dat je iemand hebt die je helemaal kunt vertrouwen.

Sociale contacten zijn ook belangrijk om ergens bij te horen. Denk bijvoorbeeld aan clubjes of sporten. Je hebt dan samen een onderwerp om over te praten. Het is leuk om alleen dingen te doen. Maar het kan ook leuk zijn om met anderen iets te doen. Zo maak je lol en contact tegelijk. Zelf vind ik het leuk om naar verjaardagen te gaan. Bijvoorbeeld van familie of collega's.

Contact maken kun je op verschillende manieren doen. Denk bijvoorbeeld aan de bushalte. Je groet iemand en maakt een praatje over het weer. Of mensen klagen over de bustijden. Ken je dat? Dan klaag je lekker mee!

Voor iedereen is het leuk om sociale contacten te hebben. Voor de één is dat makkelijker dan voor de ander. Ben je veel thuis? Dan kun je misschien mensen uitnodigen.

Misschien heb je wat aan deze tips. Succes ermee en eh... maak er wat gezelligs van hé?

Groetjes, Christien

Dit verhaal is geschreven door Christien. Zij krijgt zorg van Aveleijn.

psst...

De volgende keer lees je weer Christiens verhaal.