‘Iedereen doet mee’

Veel mensen met een verstandelijke beperking willen meer meedoen in de maatschappij. 4 mensen onderzoeken hoe dat in Twente gaat. Dat zijn Anne, Vera, Rob en Annemarie. Zij vertellen hier over hun ideeën en hun onderzoek. Ze doen dat deze winter en in de lente.

We willen weten wat mensen met een verstandelijke beperking zelf vinden van meedoen in de maatschappij. Daarom hebben we zoveel mogelijk ervaringsdeskundigen gesproken. Bij Aveleijn locaties ’t Meera en op de Akkerstaf organiseerden we lunches. Daar kwamen ervaringsdeskundigen van Aveleijn (van bijvoorbeeld Team SAM) en de LFB. Ook medewerkers van Aveleijn waren erbij. En mensen van de Prokkel en de gemeente Enschede. Samen deelden we eten, ideeën en verhalen.

Bij Aveleijn

We gingen ook naar andere locaties van Aveleijn. Daar keken we hoe er wordt gewerkt. We spraken er met cliënten. We zien dat er heel veel goed gaat. We zien ook dat er ook af en toe iets mis gaat.

Stadsherberg Enschede

In december kon je naar de Stadsherberg. Dat was een soort inloop in het stadhuis van Enschede. Het was speciaal voor de Kerst. Samen met cliënten van ’t Meera deden we mee aan de Stadsherberg. Bezoekers konden meedoen aan een creatieve workshop. Manuela won in 2019 Aveleijn’s got Talent. Zij gaf in de Stadsherberg een prachtig optreden. Cliënten deelden soep uit. Zelf vertelden we het publiek een verhaal. Dat ging over het onderwerp meedoen.

Help je ons?

Maar we zijn nog niet klaar! Wij verzamelen nog steeds verhalen en ideeën. Daar hebben wij jullie hulp hard bij nodig. Wil jij je verhaal delen over meedoen in de maatschappij? Of heb je er een idee over? Mail dan naar all-in@concordia.nl. Wil je meelezen met wat wij doen? En waar wij mee bezig zijn? Kijk dan op www.wereldzonderverschil.nl/verhalen/project-iedereen-doet-mee

Samen deelden we eten, ideeën en verhalen