zelf ijsjes maken!

Het wordt weer warmer buiten. Dan is het soms heerlijk om even af te koelen met een ijsje.

Niet alle ijsjes zijn gezond. Je kunt beter waterijs eten dan een Magnum of een Cornetto. En sorbetijs is beter dan roomijs of softijs. Je kunt ook zelf gezonde ijsjes maken. Hieronder vind je 2 recepten.

IJsjes maken met fruit en yoghurt

Wat heb je nodig?

  • 300 ml halfvolle yoghurt
  • 1 eetlepel honing
  • 150 gram aardbeien
  • 100 gram frambozen
  • 6 kartonnen bekertjes
  • 6 ijsstokjes

Hoe maak je het?

  • Doe de yoghurt samen met de honing in een kom en roer dit goed door elkaar. Haal de blaadjes van de aardbei.
  • Was de aardbeien en frambozen.
  • Snijd de aardbeien en frambozen in stukjes en doe ze bij elkaar in een kom.
  • Prak dit door elkaar. Er mogen nog wel wat stukjes in zitten.
  • Roer met een lepel de aardbeien en frambozen door de yoghurt.
  • Schep de yoghurt in de kartonnen bekertjes.
  • Zet de bekertjes een uur in de diepvries.
  • Na een uur steek je een stokje in elk ijsje.
  • Zet de bekertjes nog 3 uur in de diepvries.
  • Wil je er 1 opeten? Zet het bekertje dan even in een bakje met warm water. Draai aan het stokje tot het ijsje los komt.

IJsjes maken met limonadesiroop

Wat heb je nodig?

  • Water
  • Limonadesiroop
  • IJsvormpjes

Hoe maak je het?

  • Giet in alle ijsvormpjes een beetje limonadesiroop.
  • Vul de vormpjes aan met water tot ze bijna vol zijn.
  • Doe de deksels met stokjes erop.
  • Zet ze in de vriezer voor minimaal 4 uur.
  • Wil je er 1 opeten? Spoel dan even warm water over het plastic van je ijsje. Draai aan het stokje tot het ijsje los komt.

Tip!

Bekijk de video hieronder voor nog meer lekkere ijsrecepten.